Hotel Atena, ul Przemysłowa 67, Mielec

Menu

Serdecznie Zapraszamy 

Poniedziałek – Sobota 6:30 – 23:0

Niedziela 7:00 – 23:00

Nasze menu

Przystawki gorące.
FLAMBIROWANA WĄTRÓBKA ZE ŚLIWKAMI I GRZANKAMI NA WIŚNIÓWCE 16pln
OŚMIORNICA AIOLI Z GORĄCĄ BAGIETKĄ 26pln
KREWETKI NA MAŚLE SERWOWANE NA GORĄCEJ RAWIERCE 32pln
Przystawki zimne 
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ28 pln
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z RUKOLĄ23 pln
MARYNOWANY ŁOSOŚ W CYTRUSACH NA SAŁACIE20 pln
 TRIO ŚLEDZIOWE 19 pln
 BRUSCHETTA 10 pln
Sałatki 
SAŁATKA GRECKA18 pln
SAŁATKA CEZAR24 pln
SAŁATKA TEKSAŃSKA Z GRILLOWANYM BEKONEM, KUKURYDZĄ I JAJKIEM POCHE24 pln
SAŁATKA SZEFA Z SALAMI, FASOLĄ, JAJKIEM I OLIWKAMI27 pln

 

MAKARONY 
CANNELLONI Z FARSZEM BOLOŃSKIM ORAZ BESZAMELEM27 pln
PENNE A’LA MILANO Z GRILOWANYM CHORIZO27 pln
PAPPARDELLE Z BOROWIKAMI28 pln
MAKARON TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM Z DODATKIEM ŚMIETANY 21 pln
MAKARON BOLONESE 21 pln
Zupy 
KREM Z PIECZONEGO BURAKA Z PIEROŻKAMI NADZIEWANYMI SERKIEM MASCARPONE I BOROWIKIEM15 pln
BULION DROBIOWY Z MAKARONEM ORAZ KULECZKAMI MIĘSNYMI I WŁOSZCZYZNĄ11 pln
TRIO GRZYBOWE Z KULECZKAMI MIĘSNYMI16 pln
FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ I SEREM 13 pln
NORWESKA ZUPA RYBNA Z MAŁŻAMI ,KREWETKĄ I ŁOSOSIEM 17 pln
ŻUREK Z CHIPSEM Z BEKONU ,ZIEMNIAKAMI , JAJKIEM ORAZ PIECZONĄ CEBULKA 13 pln
Steki dla konesera 
PORTERHOUSE STEAK Z SOSEM DEMI GLACE Z ZIELONYM PIEPRZEM PODAWANY Z ZAPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI ORAZ SZPARAGAMI I GROSZKIEM CUKROWYM80 pln
POLĘDWICA WOŁOWA NA GRATINIE Z POREM I MUSEM Z BOROWIKA ORAZ MIKSEM SAŁAT76 pln
ANGUS BLACK STEAK USA PODANY Z MIKSEM SAŁAT I FRYTKAMI STEKOWYMI70 pln
SIRLOIN BONE STEAK Z ROSTBEFU Z KOŚCIĄ PODAWANE Z ROSTI ZIEMNIACZANYM I WARZYWAMI Z GRILLA 74 pln

 

Szef poleca 

CONFIT Z UDKA GĘSIEGO Z POMARAŃCZAMI I GOŹDZIKIEM SERWOWANE NA SOSIE TYMIANKOWYM Z ZIEMNIAKAMI CONCASSE ORAZ CARPACIO Z BURAKA Z SOSEM MALINOWO – BALSAMICZNYM I CZERWONĄ CEBULĄ

48 pln

ROLADA WOŁOWA Z MINI KLUSECZKAMI I MUSEM Z CZERWONEJ KAPUSTY

35 pln

PLACEK PO WĘGIERSKU

28 pln

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W BOCZKU NA SOSIE BOROWIKOWYM I ZIEMNIAKAMI ORAZ SURÓWKA

 31 pln

KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ

 29 pln
WINER SZNYCEL Z SAŁATKĄ SZWABSKĄ 44 pln
Ryba dla smakoszy 
FILET Z HALIBUTA NA SPAGHETTI WARZYWNYM ZE SZPARAGAMI45 pln
ŁOSOŚ Z PIECA W MARYNACIE MIODOWO – MUSZTARDOWEJ Z PIECZONYMI WARZYWAMI I KLUSECZKAMI GNOCCHI54 pln
ŁOSOŚ WELLINGTON Z WARZYWAMI SEZONOWYMI Z GRILLA ORAZ Z PIECZONYMI BATATAMI49 pln
SANDZACZ Z GRZYBAMI Z ZIEMNIAKAMI I MIXEM SAŁAT 45 pln
PSTRĄG Z PATELNI Z ZIEMNIAKAMI OPIEKANYMI I WARZYWAMI 35 pln
Tradycja w nowoczesnym wydaniu 
FILET Z KACZKI Z SOSEM Z ZIELONEGO PIEPRZU I WARZYWAMI40 pln
ŻEBERKO DUSZONE Z PUREE GRZYBOWYM I BURACZKAMI35 pln
FILET GRILLOWANY Z WARZYWAMI I FRYTKAMI STEKOWYMI32 pln
KURCZAK ALA CAFARELLI 35 pln
Desery 
PANNA COTTA W TRZECH ODSŁONACH16 pln
KAMIENIE JADALNE18 pln
CYGARO AL. CAPPONE20 pln
KOMPOZYCJA LODOWA 10 pln